Kære medlemmer af By og Land Faaborg og omegn
Vi håber, at I alle er blevet forskånet for COVID-19 og er raske og friske nok til at nyde et usædvanligt smukt og varmt forår.
Vi aflyste af indlysende årsager vores bestyrelsesmøde i slutningen af marts. Og i forrige uge blev savnet så så stort, at vi satte hinanden stævne på Google Hangout til vores første virtuelle bestyrelsesmøde. Debatten var som altid livlig, men forplejningen skranter noget, når man sådan sidder hver for sig. Vi plejer jo at nyde godt af hjemmebagte godter, når vi mødes på skift hos hinanden.
Referatet fra mødet kan læses i al sin enkelhed her.
Vores store ønske om at arrangere en række nye medlemsaktiviteter er naturligvis sat i bero og sættes -desværre- tidligst i værk sidst på året.
På bestyrelsesmødet drøftede vi bla. det måske kommende byggeri langs Havnegade (i rundkørslen ud mod vandet) (se foto af eksisterende bygning vedhæftet). De først offentliggjorte tegninger var ikke korrekt proportionerede og vandt da heller ikke politikernes gunst. Vi holder skarpt øje med udviklingen. Hele området er vigtigt for indkørslen til bymidten og trænger til forskønnelse. Vi håber, det kommende byggeri i både materialevalg, proportion og arkitektonisk udformning vil tage hensyn til Faaborgs historie, til de omkringliggende bygningers højde og drøjde og vil bevare udsynet til lystbådehavnen og havet. Vi følger sagen og står rådighed med vejledning.
Den tilsyneladende hårdhændede renovering (-og ikke som forventet nænsomme restaurering) af Frølageret på havnen undrer os såre. Det giver god mening at pudse bygningen op der, hvor murstenene er for ødelagte pga tidligere påhæftede tilbygninger. Det fortæller jo om bygningens historie og tidligere brug for fremtidige generationer, men tilsyneladende sker oppudsningen med alm. grå cementholdig puds.
Vi debatterede også gadebelysning i midtbyen. Risagerlamperne i gågaderne er under renovering og er bla. blevet malede og har fået udskiftet defekte dele. Det er dejligt at se. I resten af midtbyen valgte kommunen for år tilbage at ensrette gadebelysningen og fremadrettet kun benytte de såkaldte Københavnerlamper (der bla. hænger i Grønnegade). Derfor er vi forundrede over, at politikerne har givet grønt lys til, at beboerne i Adelgade med tilskud kan få opsat samme gadelamper som i Bøjestræde; de såkaldte Ribelamper. Det giver et meget broget og uskønt gadebillede med så mange -og meget- forskellige gadelamper.
Kirkehøjgaard i Horne var også under drøftelse. Gården er voldsomt forsømt, men der er desværre ingen mulighed for myndighederne for at gribe ind. Ejeren vil gerne sælge, men det bliver næppe nemt at finde en køber. Sagen er ikke enkeltstående og vi har derfor d.d. bedt Landsforeningen om at tage emnet op på et mere generelt plan og gerne helt op på landspolitisk niveau. Der ligger mange forsømte og negligerede gårde rundt om i landet. Myndighedernes mulighed for at agere er desværre meget begrænsede. Gårdene forfalder og bliver til sidst revet ned. Det er så trist.
Og sidst, men ikke mindst, har Landsforeningens sekretær Nanna Uhrbrand været i kontakt med bestyrelsen. Hun ønskede bla at komme på besøg for at høre nærmere om den nye bestyrelses arbejde og for at give os gode råd til profilering og synliggørelse lokalt. Det sidste har vi vist ret godt styr på allerede, men vi har selvfølgelig takket ja til Nannas besøg og glæder os til både at vise vores smukke by frem igen og til at styrke samarbejdet mellem vores lille lokalafdeling og landsforeningen.
Skriv et svar