ÅRETS HUS 2016

Motivering for udpegningen af ÅRETS HUS 2016


Det er en glæde at kunne meddele, at bestyrelsen i Foreningen By og Land Faaborg og Omegn har besluttet at udpege ejendommen, Grønnegade 34, som ”Årets Hus 2016”. Det sker som en påskønnelse af den gennemgribende restaurering/renovering af den store bevaringsværdige ejendom. Arbejdet er gennemført med fin sans for bygningens historiske og arkitektoniske kvaliteter, og i det indre er der skabt attraktive moderne lejligheder med kig til Klokketårnet.

   Grønnegade 34 var oprindeligt en del af købmandsgården, Bøjestræde 7-9, men blev udskilt som en selvstændig ejendom i 1916. Huset er opført i 1881 i klassicistisk stil, oprindeligt i 2 etager, men med senere tilføjelse af en loftsetage. Huset har stået tomt i en årrække og var præget af forfald, inden det blev overtaget af de nuværende ejere, der har gennemført det store renoveringsprojekt. Huset er et vigtigt indslag i byens klassicistiske bygningskultur. Det er blevet en pryd for gaden.

   Husets ejere, Lene og Ole Bock, vil få overrakt en messing-plakette med inskription til opsætning på ejendommen. Dette vil ske i forbindelse med foreningens generalforsamling, onsdag den 23. november 2016 kl. 19.30 i Retssalen på Det gl. Rådhus på Torvet.